Who am I ?

Who_am_I

 

Tässä se nyt on! Minun uusi business-blogi, jossa kerron teille kaikenlaista mieleen tullutta yrittäjyydestä, urasta ja asiakasprojekteista. Yritykseni ja päivätyöni  myötä olen joutunut miettimään paljon sitä missä olen hyvä ja millainen olen työelämässä?

 

Palataanpa ajassa taaksepäin. Pari vuotta sitten sain yliopiston mentorointiohjelmasta kokemuksen, jonka haluaisin teillekin jakaa. Mentorini, Itellan aluejohtaja, Aila Orabi pyysi minua tuolloin miettimään mitkä ovat viisi vahvuuttani. Tämä ei ole pelkkä listaus, vaan tarkoitus on auttaa tunnistamaan itsestään ne piirteet, joista on apua työelämän eri tilanteissa. Kun itse tunnistat ne, on paljon helpompi tarjota osaamistaan työelämän eri projekteissa.

 

Vahvuuteni ovat: Sosiaalisuus, määrätietoisuus, tehokas organisointi kyky, idearikkaus, empaattisuus.

 

Olen lisäksi miettinyt jokaisesta vahvuudesta seuraavaa

  1. Miksi se on vahvuuteni?
  2. Miten se näkyy työssäni?
  3. Miten voin hyödyntää sitä työssäni?

 

Näiden asioiden tiedostaminen ja peilaaminen työpaikkasi arvoihin ja toimintaan ovat melkoinen kilpailuvaltti! Työhaastattelussakin työnantajaa kiinnostaa se, miten sinä voit auttaa yritystä pääsemään asetettuihin tavoitteisiin. Listauksen tekemisessä itseäni auttoi, kun kysyin lähipiiristäni heidän näkemyksiään vahvuuksistani. Nämä vahvuudet ovat nimenomaan sellaisia, jotka ovat luontaisia ja selkeästi havaittavissa. Hyvin monet saamani kommentit olivatkin täysin samanlaisia niiden kanssa, joita itse pohdin.  Se millaisia olemme arkielämässä on hyvin vahvasti läsnä myös työminässämme.

Työ on opettanut aika paljon toimintatavoista ja käytänteistä yritysmaailmassa. Voin myöntää, että aluksi jännitin myyntiedustajien kanssa sovittuja tapaamisia. Olin kuvitellut, että tapaamisissa ollaan virallisia ja vastapuoli tyrkyttää sinulle jotakin, kiitetään ja sanotaan heippa. Minulla oli näissä tilanteissa tosi epämukava olo. Rentouduin kuitenkin huomatessani, että on enemmän kuin OK olla oma itsensä palavereissa.

Täytyisi muistaa, että meillä jokaisella on jotakin tärkeämpää elämässä kuin työ. Minusta palaverissa on kiva jutella ohimennen myös harrastuksista ja perheestä, edellyttäen tietysti sitä että tilanne on sille suopea ;) Moni kokee hyvin tärkeäksi saada kertoa jotakin itsestään työasioiden ulkopuolelta – on siis tärkeää kuunnella ja olla aidosti kiinnostunut.

Olen tavannut mahtavia ihmisiä jo lyhyen urani aikana ja olen heistä vilpittömän iloinen. Suhdetoiminnan tärkeyttä ei voi korostaa liikaa – omaa verkostoani rakennan kuin pieni muurahainen kekoa! Mutta tästä sitten lisää seuraavissa postauksessa.

Ihanaa talven alkua!

Mari